Chiloțeii de tranziție

Autor: Mancaș Mălina Actualizat la 29-07-2016, 4084 vizualizări
Chiloțeii de tranziție
Chiloțeii de tranziție sunt asemănători cu scutecele, doar că sunt astfel realizați încât copilul să învețe să îi îmbrace și dezbrace singur. De obicei fac tranziția de la scutece la chiloțeii normali. Partea interioară este absorbantă, din bumbac și/sau polimer, în timp ce partea externă este impermeabilă și poate avea și un strat din bumbac, polar sau alt material.

Deși sunt și chiloței de tranziție de unică folosință, aceștia sunt mai puțin recomandați decât cei reutilizabili, atât din cauza costurilor, cât și a faptului că se aseamănă cu scutecele, sunt mai absorbanți, astfel că cel mic va resimți târziu senzația de umezeală, ceea ce îngreunează antrenamentul.

Alegeți chiloței de tranziție cu elastic deoarece sunt mai ușor de ridicat și de dat jos, comparativ cu cei cu fermoar, capse sau nasturi. Puteți alege chiloței cu diferite desene și modele pentru a crește atractivitatea din partea copilului.

Dați-i peste chiloței haine lejere copilului ca să le poată da jos cu ușurință când simte nevoia de a urina. De asemenea, oferiți-i oportunitatea de a-și da singur chiloțeii jos, fără ajutor din partea părinților.

Iată care sunt avantajele și dezavantajele chiloțeilor de tranziție:

Avantaje

  • Având formă asemănătoare chiloțeilor normali, copilul poate învăța să îi ridice și să îi dea jos singur mult mai ușor și se acomodează cu lenjeria intimă.
  • Aceștia ajută copilul să facă diferența între senzația de ud și uscat. Acest lucru crește receptivitatea copilului la nevoia de a elimina în oliță. Pentru copil poate fi mult mai ușor astfel să facă tranziția de la scutece la chiloțeii normali. Copilul va resimți mai mult senzația de umezeală decât în cazul scutecelor, lucru care îl poate motiva să urineze sau să defecheze în oliță sau toletă.
  • Deși nu sunt la fel de absorbanți ca scutecele, sunt mai absorbanți decât lenjeria intimă, rețin mai bine murdăria decât aceasta, prevenind împrăștierea materiilor fecale.
  • Se curăță ușor deoarece murdăria nu depășește stratul exterior. Pot fi spălați la mașina de spălat și reutilizați.

Dezavantaje

  • Trebuie spălați după fiecare utiliare și murdărire.
  • Uneori nu oferă suficientă protecție, putând duce la murdărirea hainelor, în funcție de calitatea materialului din care sunt făcuți.
  • Spre deosebire de scutecele obișnuite, chiloțeii de tranziție nu au strat protector superabsorbant, astfel că materialul îi permite copilului să simtă umezeala și să conștientizeze diferența dintre uscat și umed, lucru ce poate fi considerat atât avantaj, cât și dezavantaj.
Bibliografie:
(1) Benefits of reusable training pants, link: http://www.australiannappyassociation.org.au/benefits-of-reusable-training-pants/
(2) Buying guide for potty training pants, link: http://www.pottytrainingconcepts.com/CTGY/Tips-Info-Training-Pants.html
Alte articole:
Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp