Ghiduri

Actualizat la 14-04-2016, 1295 vizualizari

Aici veti gasi o serie de scheme, liste si grafice ce contin cele mai importante informatii, sfaturi si recomandari privind ingrijirea si educatia copilului. Ele au rolul de a va informa rapid cu privire la subiectele obligatoriu de stiut in calitate de parinte.

Va sfatuim sa parcurgeti informatiile prezentate aici inainte de a citi in detaliu diferite subiecte de parenting prezentate in celelalte sectiuni.

Căzătură bebeluș - ghid și sfaturi pentru părinți Căzătură bebeluș - ghid și sfaturi pentru părinți

În momentul în care copilul începe să se miște, este firesc să își piardă echilibrul și să cadă. Este normal să cadă și atunci când încearcă o nouă activitate fizică sau se joacă. Acest lucru poate speria mulți părinți. Totuși, este important de știut că majoritatea căderilor bebelușilor sunt minore. Vezi ce să faci atunci când bebelușul cade și cum poți preveni (anumite) căderi.

continuare
Ce faci dacă: copilul este vânăt la față (ghid, recomandări) Ce faci dacă: copilul este vânăt la față (ghid, recomandări)

Copilul este vânăt la față - ce să faci, ghiduri, recomandări. Cianoza este reprezentată de o colorare purpuriu-albăstruie la nivelul pielii, cauza fiind o concentrație crescută de hemoglobină deoxigenata în patul capilar, ce a rezultat dintr-o varietate de afecțiuni, dintre care multe pun viața în pericol.

continuare
Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu apă (ghid şi recomandări) Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu apă (ghid şi recomandări)

Înecul constituie o consecință gravă a pătrunderii de substanțe fluide, în general apă, în căile respiratorii, care duce la oprirea temporară a respirației și implicit la scăderea concentrației de oxigen care ajunge la plămâni. Înecul poate avea consecințe grave, dacă nu se acționează rapid și corect pentru a restabili respirația.

continuare
Ce faci dacă: copilul şi-a pierdut cunoştinţa (a leşinat) Ce faci dacă: copilul şi-a pierdut cunoştinţa (a leşinat)

Leșinul poate fi experimentat de oameni de toate vârstele și este, în general, un răspuns temporar al organismului la anumite condiții sau stimuli. Leșinul la copii este în general mai frecvent decât la adulți, deoarece organismul copiilor este în dezvoltare, aceștia fiind mai sensibili la factorii externi.

continuare
Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge

Tăieturile și zgârieturile de mici dimensiuni fac parte din copilăria fiecărui copil. Există însă multe situații în care părinții, prin grija pe care le-o poartă copiilor, să fie chiar mult mai panicați decât ei și să creeze un stres care nu ar trebui să fie. Acestea fiind zise, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să identificați dimensiunea leziunii, pentru a putea aprecia cât mai obiectiv gravitatea ei.

continuare
Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări) Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări)

Loviturile în zona capului, frecvente în primii ani de viață, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinți, fiind asociate cu simptome precum sângerări minore, colecții de sânge sub piele sau o stare de agitație a copilului. De cele mai multe ori, însă, loviturile în zona capului sunt unele ușoare și nu constituie o problemă majoră.

continuare
Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului

Copiii ce prezintă tulburări de mișcare involuntare pot fi semnificative pentru o gamă largă de patologii, în special de natură neurologică. Tulburările de mișcare pot fi de multe feluri, unele nefiind specifice în mod particular pentru o anumită afecțiune.

continuare
Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp