Siguranța copiilor

Siguranța copiilor Cum ne asigurăm că cei mici sunt în siguranță acasă, în timpul somnului, în preajma animalelor de companie etc.?

Copilul nu mai respiră - ce faci?

Orice părinte care își găsește copilul inconștient și fără suflare, cu siguranță poate relata o experiență traumatizantă. Oricine s-ar confrunta cu o asemenea situație, este important ca înainte de toate să își păstreze calmul și să aibă încredere că poate acorda primul ajutor. Vor fi enumerați câțiva pași esențiali care stau la baza resuscitării și care trebuie realizați atunci când copilul nu răspunde și nu respiră.

Ghiozdanul - alegerea şi purtarea corectă

Purtat incorect sau cu o greutate mult prea mare pentru copil, ghiozdanul poate afecta sistemul osos şi mucular, ducând în timp la dureri de spate, umeri şi gât şi la posturi vicioase. Ce se poate face în acest sens?

Siguranţa copiilor în apă

În sezonul cald, mersul la piscină, la mare sau oriunde în preajma unei ape este una dintre activitățile plăcute și răcoritoare, deopotrivă pentru adulţi şi cei mici.

Protecția solară la bebeluși

Cum îi putem proteja pe cei mici de arsurile solare în timpul sezonului cald? Iată câteva reguli simple de precauție.

Siguranța jucăriilor

Jucăriile sunt o parte importantă din dezvoltarea celor mici, dar folosite necorespunzător în funcție de vârstă sau realizate din materiale care nu sunt indicate copiilor, jucăriile pot fi riscante pentru cei mici.

Siguranța copiilor în bucătărie

Bucătăria este unul dintre spațiile din casă de care copiii sunt foarte atrași, dar în același timp zona cu cele mai multe riscuri pentru siguranța lor: arsuri, căzături, otrăvire, înecare. Iată câteva măsuri de siguranță pe care le putem lua în bucătărie.

Securizarea casei pentru copii

Când copilul începe să meargă de-a bușilea, apoi în picioare, începe să exploreze tot mai multe zone din casă. Pentru a vă asigura că nu se rănește sau că nu este în pericol de accidente mai grave, este important să îi asigurați un mediu cât mai sigur.

Cyberbullying (agresiunea minorilor pe internet)

Odată cu accesul tot mai mare al copiilor și adolescenților la internet și la dispozitivele electronice, crește și amploarea riscurilor la care sunt expuși. Cyberbullying-ul este unul dintre fenomenele grave cu care se pot confrunta.

Siguranța copiilor pe internet

Internetul poate fi o resursă utilă pentru copii, dar presupune și o serie de riscuri pentru cei mici. Iată câteva aspecte pe care să le aveți în vedere pentru a limita aceste riscuri.

Siguranța la locul de joacă

Căzăturile și accidentările celor mici sunt frecvente la locul de joacă. Ce putem face pentru siguranța copiilor și pentru reducerea acestor accidente?

Siguranța copiilor la baie

Îmbăierea este o activitate plăcută pentru majoritatea celor mici, bebeluși sau copii mai mari. De ce trebuie să țină cont părinții pentru a nu transforma această experiență plăcută pentru copii într-o sursă de accidente?

Siguranța copiilor în preajma animalelor de companie

Fie că aveți deja un animal de companie la venirea copilului pe lume, fie că doriți să introduceți unul în familie pentru bucuria copiilor, iată câteva aspecte pe care să le aveți în vedere pentru siguranța celor mici (bebeluși și copii mai mari).

Recomandări pentru siguranța bebelușului

Odată cu intrarea în familie a nou-născutului și pe măsură ce acesta crește și capătă noi abilități (merge de-a bușilea, consumă alimente solide, explorează tot mai mult lumea din jur etc), siguranța micuțului este un aspect important pe care părinții trebuie să îl aibă în vedere.

Recomandări pentru siguranța somnului

Respectarea regulilor de siguranță pentru somnul bebelușilor, în special în primul an de viață, reduce riscul sindromulului morții subite infantile, riscul sufocării sau a altor pericole asociate somnului.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp