Probleme de comportament

Cum apreciem că modul în care se comportă cel mic nu este normal și ce facem în acele situații.

Copilul minte

Pereții din camera micuțului sunt acoperiți de desene, iar el vă spune că fratele lui bebeluș i-a pictat? De ce și cum mint copiii pe măsură ce cresc și ce pot face părinții pentru a gestiona cu tact aceste situații?

Recomandări pentru părinții care au un copil cu ADHD

ADHD sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este o tulburare mentală complexă caracterizată prin prezența a trei tipuri de simptome: deficit de atenție, hiperactivitate sau impulsivitate.

Comportamentul agresiv la copilul mic

Comportamentul agresiv la copii reprezintă unul dintre aspectele delicate cu care se confruntă părinții, educatorii și ceilalți adulți implicați în dezvoltarea copiilor, cu atât mai mult cu cât, dacă nu sunt gestionate corespunzător în copilărie, astfel de manifestări pot avea efecte negative asupra dezvoltării ulterioare a copiilor.

Accesele de furie la copiii mici (tantrum-uri)

Accesele de furie reprezintă o manifestare comportamentală frecventă la copilul mic. De ce apar aceste manifestări, cum le putem preveni și cum ar trebui să le gestionăm ca părinți.

Rivalitatea dintre copilul mic si bebelus

Copiilor mici le vine cel mai greu sa imparta atentia parintilor cu un nou fratior - desi la inceput pot parea entuziasmati de posibilitatea unui nou partener de joaca, dupa sosirea acestuia isi dau seama ca un nou-nascut nu se poate juca, nu rade si

Mofturi la masa

Capriciile alimentare sunt caracteristice la majoritatea copiilor după vârsta de un an și adesea reprezintă o sursă de anxietate pentru părinți. Acestea se pot manifesta sub diferite forme (refuzul alimentar, alimentația selectivă) și pot fi declanșate de diferiți factori (anxietate, uneori chiar de alergii și intoleranțe alimentare). Această problemă trebuie tratată din mai multe perspective.

Gelozia între fraţi – cum o gestionăm?

Apariţia unui alt copil poate naşte sentimente diverse printre membrii familiei. Dacă părinţii sunt copleşiţi de emoţie şi griji, copiii pot simţi bucurie, entuziasm, dar şi revoltă sau gelozie. Gelozia între frați - cum se manifestă, ce putem face.

Refuzul școlar - fobia școlară

Copilul tău refuză să meargă la școală? Citește mai multe despre fobia școlară: de ce apare, cum o poți depista, ce poți face ca părinte, ce tratamente sunt indicate, sfaturi și recomandări.

Criza de opoziție la copii

Dintre toate provocările pe care le aduce creșterea unui copil, gestionarea crizelor de opoziție este, probabil, una dintre cele mai dificile. Criza de opoziție este specifică mai ales copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani.

Teama de întuneric la copii

Teama de întuneric este considerată o etapă firească a copilăriei, care trece deseori de la sine. Care sunt cauzele care o produc, cum se manifestă și cum poate fi gestionată aflați pe larg din articol.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp