Urgențe la copilul mic

Care sunt situațiile în care trebuie să oferiți primul ajutor copilului și cum trebuie să-l acordați.

Torsiunea de testicul la copil, sau urgența de mers la Urgențe!

Una din puținele urgențe reale chirurgicale/ urologice la copil o reprezintă durerea testiculară, cunoscută sub denumirea medicală de sindrom de hemiscrot acut. Când un băiat acuză durere la nivelul testiculului, trebuie mers în urgență la cel mai apropiat spital pentru a fi examinat de către un medic specialist. Cu cât este diagnosticat mai devreme, cu atât șansele de a salva un testicul sunt mai mari.

Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu mâncare sau ceva de pe jos (corp solid) (ghid și recomandări)

Acordarea primului ajutor în cazul obstrucției căilor respiratorii printr-un corp solid constituie una dintre cele mai importante noțiuni pe care părinții ar trebui să le cunoască, iar în continuare va fi prezentată modalitatea corectă prin care puteți salva viața unui copil, precum și cele mai des întâlnite măsuri eronate în acest sens.

Șocul anafilactic

Șocul anafilactic reprezintă o situație de urgență care poate deveni amenințătoare de viață în cazul în care tratamentul medicamentos adecvat nu este administrat în momentul următor apariției primelor simptome.

Riscul de înecare sau asfixiere cu alimente

Episoadele de înecare sau asfixiere cu alimente pot să apară la orice vârstă, dar copiii de 0-4 ani sunt mai predispuși la acest risc, din diverse cauze. Iată care sunt cauzele și ce pot face părinții în astfel de situații.

Tratarea copilului acasǎ – trusa medicalǎ a pǎrinţilor

Vă prezentăm o listă cu medicamente și dispozitive pe care părinții trebuie să le aibă în casă: doze, administrare, situațiile în care pot fi folosite.

Urgența medicală la bebeluș și copilul mic

Copilul mic și bebelușul necesită o atenție deosebită în ceea ce privește comportamentul și modificările stării lor de sănătate. Simptomele decelate pot fi ușor de recunoscut în anumite situații, iar adresarea către medicul pediatru devine o necesitate.

Copilul s-a tăiat sau s-a înțepat și curge sânge

Copiii necesită o atenție deosebită în ceea ce privește accidentarea prin tăiere sau înțepare. Cum tratăm rănile sângerânde ale celor mici și care sunt situațiile de urgență?

Copilul este letargic - nu îl pot trezi

Letargia, starea patologică care se manifestă prin inactivitate totală, asemănătoare unui somn adânc, este manifestarea frecvent întâlnită în afecțiuni cu cauze diverse.

Copilul nu mai respiră

Încetarea actului respirației este o situație amenințătoare de viață în cazul în care nu se intervine de urgență. În astfel de situații, primul ajutor poate fi acordat de către o persoană instruită în acest sens sau de către echipajul medical specializat.

Manevra Heimlich la sugari

Manevra Heimlich se poate efectua și în cazul sugarilor (vârsta sub 1 an) care au înghițit un corp străin și sunt în pericol de sufocare. În cazul acestora, indicațiile sunt însă diferite, din cauza trupului mic și fragil.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp