Prevenirea bolilor

Articole despre mecanismul de transmitere al bolilor infecțioase, perioadele de contagiozitate și alte informații de care aveți nevoie pentru a asigura prevenirea îmbolnăvirii copilului.

Screeningul neonatal

Screeningul neonatal reprezintă o serie de investigații ce poate identifica patologiile cu impact negativ asupra sănătății pe termen lung a copilului. Se efectuează până la împlinirea vârstei de 1 an și include teste de sânge, de auz, precum si examenul fizic general. Anual, în America, aproximativ 4 milioane de copii sunt supuși screeningului neonatal.

Alimente interzise copiilor (în funcție de vârstă)

Siguranța reprezintă o preocupare majoră pentru părinți și îngrijitori, atunci când vine vorba de hrănirea sugarilor și a copiilor mici. Anumite alimente, cât și anumite modalități de preparare a alimentelor, pot pune în pericol sănătatea copilului. Primii ani din viață sunt esențiali în ceea ce privește obiceiurile alimentare și a dezvoltării intelectuale și fizice, fiind important nu doar ca alimentația copilului să fie sigură, ci și sănătoasă.

Ipoteza igienei sau beneficiile expunerii la germeni

Mulţi părinţi consideră că este benefic să îşi crească copii într-un mediu cât mai curat posibil. Studiile sugerează însă că germenii ar putea avea un rol important în dezvoltarea imunităţii acestora. Copiii crescuți în medii foarte curate se pare că au un risc mai mare de a dezvolta rinită alergică, astm sau diverse alte afecțiuni.

Este copilul meu contagios?

Intervalul de timp între momentul contractării infecției și apariția simptomatologiei specifice definește perioada de incubație. Perioada de contagiozitate este definită drept intervalul de timp în care boala poate fi transmisă.

Transmiterea bolilor la copil

Bolile infecțioase reprezintă o adevărată provocare în ceea ce privește combaterea transmiterii agenților patogeni responsabili și evitarea declanșării unei epidemii potențial amenințătoare de viață. Prevenția joacă un rol important, menit a fi înțeles în urma aprofundării mecanismelor de transmitere a infecțiilor.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp