Igiena bebelușului

Informații despre băiță, scutece și infașare, dar și despre îngrijirea diferitelor zone ale corpului bebelușului.

Tipuri de scutece

Dacă în trecut erau disponibile doar scutecele reutilizabile din material textil tip pelinci, acum sunt disponibile multe alte tipuri, atât de unică folosință, cât și lavabile.

Uleiuri pentru masajul bebelușului

Utilizarea unui ulei de masaj este benefică pentru a reduce fricțiunea dintre palme și pielea delicată a bebelușului și favorizarea stimulării tactile a pielii. Vă prezentăm în continuare principalele tipuri de uleiuri utilizate pentru masajul bebelușului:

Masajul bebelușului

Masarea bebelușului este o metodă de întărire a conexiunii cu copilul, de liniștire și relaxare a acestuia. Această rutină poate aduce beneficii atât copilului, cât și părinților.

Decalotarea la băieței și fimoza

În timp ce unii pediatri recomandă acest lucru, Asociația Americană de Pediatrie interzice decalotarea forțată a prepuțului neretractabil, fiind suficientă curățarea zonei externe cu apă și săpun.

Cum alegem cădița potrivită?

Alegerea cădiței potrivite este importantă atât pentru copil, cât și pentru părinți, pentru confort și siguranță. Când alegem o cădiță trebuie să ținem cont în primul rând de o serie de lucruri pentru siguranța copilului.

Băița bebelușului

Băița nu este utilă doar pentru igiena bebelușului, ci și pentru crearea unei conexiuni între părinți și copil. Este important să ținem cont de o serie de sfaturi când îi facem băiță copilului.

Scutecul - de unică folosinţă sau refolosibil?

Scutecul - de unică folosinţă sau refolosibil? Alegerea tipului de scutec pe care îl va folosi copilul după naştere poate fi o decizie dificilă pentru părinţi. Dacă în trecut nu existau decât scutecele de pânză reutilizabile, acum există o diversitat

Înfăşarea bebeluşului

Cum se realizează corect înfășarea bebelușului, care sunt pașii care trebuie urmați, ce posibile efecte negative poate avea înfășatul necorespunzator și recomandări pentru părinți.

Ingrijirea parului

Indiferent daca micutul are la nastere un par des sau doar cateva firisoare, ingrijirea scalpului este o etapa esentiala a igienei corpului, ce trebuie efectuata cu grija si atentie.

Ingrijirea organelor genitale ale bebelusului

In primele zile dupa nastere, organele genitale ale bebelusilor de ambele sexe sunt tumefiate. Cum trebuie ingrijite si de ce trebuie sa tineti cont?

Ingrijirea urechilor

La ingrijirea urechilor bebelusului, nu utilizati niciodata un betisor de bumbac pentru curatarea pavilionului, ci mai degraba o compresa, fara a incerca sa o introduceti in conductul auditiv, deoarece exista riscul de perforare a timpanului.

Ingrijirea unghiilor

Unghiile nou-nascutului pot fi mai moi si mai subtiri decat ale unui adult. El nu isi poate controla mainile si poate sa se zgarie. Cum trebuie ingrijite unghiile bebelusilor?

Ingrijirea ochilor bebelusului

Nou-nascutul, a carui vedere este neclara, nu face deosebirea intre zi si noapte. In plus, el nu isi poate acomoda privirea la distanta si nu isi distinge parintii decat spre 3 luni.

Îngrijirea pielii bebelușului

Există o serie de principii pentru o îngrijire eficientă a pielii bebelușului, și anume: curățarea delicată, hidratarea și emolierea pielii, protecție de factorii iritanți și de razele ultraviolete.

Schimbarea scutecului

Sugarii murdaresc pana la 10 scutece pe zi, astfel ca parintii sunt nevoiti sa schimbe mii de scutece pana cand cel mic va invata sa isi controleze functiile fiziologice. Avand informatiile de baza si cu putina practica, schimbarea scutecului va deveni o activitate de rutina.

Îngrijirea cordonului ombilical

Cordonul ombilical leaga fetusul de placenta mamei, asigurand transportul de nutrienti si oxigen. Dupa nasterea copilului, circulatia la nivelul cordonului ombilical este intrerupta cu ajutorul unor clame, apoi cordonul se ligatureaza la 3 cm de corp, intr-o procedura nedureroasa.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp