Vizitele la medicul pediatru

In primul an dupa nastere, vizitele la medicul pediatru vor avea loc in fiecare luna, pentru controale de rutina si imunizari.
Iata ce se intampla in principalele vizite:
Prima vizita - la doua saptamani
Unii medici programeaza o vizita mai devreme de 2 saptamani, dar majoritatea incep consultarea nou-nascutilor de la aceasta varsta.
- Medicul pediatru va masura greutatea, inaltimea si perimetrul cranian al nou-nascutului, iar acest lucru se va repeta la fiecare control de rutina al bebelusilor in primul an de viata.
- Se va efectua un examen fizic complet pentru depistarea eventualelor anomalii ale corpului sau functionarii organelor.
- Vederea, auzul si reflexele nou-nascutului vor fi testate.
La aceasta prima vizita, medicul acorda o atentie deosebita cresterii in greutate a nou-nascutului. Imediat dupa nastere, bebelusii pierd in greutate, iar acesta este un proces fiziologic (normal). De aceea, la acest prim control, medicul se asigura ca nou-nascutul a inceput sa puna la loc greutatea pierduta.
De asemenea mama poate fi intrebata despre alaptarea copilului, de numarul de scutece ude sau murdare si de modul in care doarme bebelusul.
Daca rezultatele testelor efectuate dupa nastere sunt disponibile, ele pot fi discutate cu aceasta ocazie. Puneti intrebari si discutati cu medicul orice ingrijorare pe care o aveti. Notati toate instructiile specifice care va sunt acordate in legatura cu ingrijirea copilului. Pastrati cu grija toate informatiile legate de cresterea copilului, imunizari, tratamente, boli sau afectiuni.
A doua vizita – la o luna
A doua vizita, efectuata la o luna dupa nasterea copilului, se va desfasura in mod asemanator primei, axandu-se pe dezvoltarea bebelusului si pe adaptarea lui la noul mediu.
A treia vizita – la doua luni
La vizita de doua luni este administrata in general prima doza a vaccinului DTP (difterie, tetanos, pertussis).
Din acest moment, vizitele la medicul pediatru vor avea loc o data la doua luni, pana cand copilul implineste un an. Vizitele vor contine examene fizice de rutina si intrebari despre dezvoltarea copilului.
In primul an de viata, copilului i se vor administra vaccinuri la aproape fiecare vizita.
Vizitele sunt nu numai o ocazie importanta pentru ca pediatrul sa verifice progresul copilului, dar si ocazii pentru ca mamele sa puna intrebari atunci cand au nelamuriri sau sunt ingrijorate. De exemplu, daca mama este ingrijorata ca dezvoltarea bebelusului nu corespunde graficelor, vizitele sunt ocazia perfecta de a discuta acest lucru cu medicul.
Pediatrul va monitoriza dezvoltarea bebelusului si va putea sesiza o eventuala problema. Pentru a nu uita intrebarile ce urmeaza a fi puse medicului, este uneori util sa le notati.
Relatia cu medicul pediatru este esentiala pentru mentinerea copilului intr-o stare buna de sanatate, dar si pentru linistea sufleteasca a parintilor. Nu ezitati sa puneti intrebari si sa apelati la medicul pediatru oricand este necesar.
- Dislexia
- SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA: 9 aprilie 2019
- GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALA: Ianuarie 2019
- Culoarea urinei la copil - indicii oferite
- Trisomia 21 (Sindromul Down)
- SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA: 14 APRILIE 2018
- Sindromul Raynaud la copii
- Endocardita infecțioasă la copii
- CURS FORMARE IN HIPNOTERAPIE: 11 MARTIE 2018
- CURS FORMARE IN LOGOPEDIE: 26 MAI 2018
Pediatri în:
- Alba Iulia
- Arad
- Austria
- Bacau
- Baia Mare
- Barlad
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Campina
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Dr. Tr. Severin
- Focsani
- Galati
- Iasi
- Onesti
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sfantu Gheorghe
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Vaslui
- Zalau
- [Toate localitățile...]