Alăptarea bebelușului

Despre alăptarea la sân și cu biberonul, recomandări și sfaturi pentru mămici.

32 articole 1 2
Prepararea formulelor de lapte

Pentru părinții care hrănesc parțial sau complet bebelușii cu formulă de lapte este esențial să cunoască regulile pentru o preparare corectă a acesteia. A

Cum poți ști dacă bebelușul primește suficient lapte?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care proaspetele mămici care alăptează și le pun. Când bebelușul este hrănit cu biberonul, cantitatea de lapte pe care o consumă poate fi ușor monitorizată, ceea ce nu se întâmplă și în cazul alăptării la sân. Există însă indicatori pe care mama îi poate avea în vedere, pentru a se asigura că sugarul primește suficient lapte.

Sfaturi pentru alăptarea la sân

Alăptarea este avantajoasă atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă. Laptele matern este bogat în substanţe nutritive ce ajută copilul să se dezvolte armonios din punct de vedere psihic şi fizic. La fel de adevărat este că alăptarea poate fi un proces solicitant pentru mamă, care trebuie în permanenţă să se asigure că bebeluşul primeşte hrana care îi este necesară, în acelaşi timp protejându-se pe sine de afecţiunile şi complicaţiile ce pot apărea odată cu lactaţia.

Colostrul - primul lapte matern

Colostrul, numit și primul lapte matern, oferă nou-născutului startul optim pentru nutriția, creșterea și dezvoltarea lui.

Primii pași în alăptare

Alaptarea este un proces care se invata in timp, atat pentru tine cat si pentru copilasul tau. Desi in primele zile de viata nou-nascutul pare mai interesat de somn decat de supt, nu lasa acest lucru sa te descurajeze. Primele zile de alaptat sunt doar inceputul unei experiente extraordinare pentru tine si bebelus.

Avantajele alăptării la sân

Laptele matern este cel mai complet si echilibrat aliment pentru bebelus. El contine cea mai buna combinatie de nutrinti necesari bebelusului si este usor de digerat. Din acest motiv, el este deseori numit “alimentul ideal” si, cel putin in primele 4 -6 luni de viata, bebelusii nu au nevoie de nimic altceva. Exceptia o constituie copiii cu ten inchis la culoare care pot avea nevoie de un supliment de vitamina D in lunile de iarna.

Atașarea corectă la sân

Unul dintre aspectele cele mai importante pentru succesul alăptării este atașarea corectă a bebelușului la sân. Ce presupune, cum poți ajuta copilul să prindă eficient sânul și o serie de recomandări.

32 articole 1 2
Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp