Dezvoltarea fizică și motorie

Dezvoltarea fizică și motorie Vă prezentăm principalele etape de dezvoltare fizică a copilului, metode pentru monitorizarea creșterii și sfaturi pentru părinți.

Statul pe burtă la bebeluși

Dacă pentru somn bebelușul trebuie așezat întotdeauna pe spate, pentru a evita riscul sindromului morții subite infantile, în timpul zilei, când micuțul este treaz și supravegheat, este important să petreacă timp așezat pe burtică.

Dezvoltarea fizică și motorie a bebelușului la 10-12 luni

Copilul se apropie de prima sa aniversare, continuând să se dezvolte, învățând lucruri noi și descoperind lumea din jur. Unii bebeluși pot merge sprijinindu-se de mobilier, ajutați de un adult sau chiar singuri.

Dezvoltarea fizică și motorie a bebelușului la 7-9 luni

La 7 luni, copilul începe să devină independent, își dezvoltă personalitatea și învață să controleze mediul înconjurător, continuând să crească în înălțime și greutate.

Dezvoltarea fizică și motorie a bebelușului la 4-6 luni

În perioada 4-6 luni abilitățile motorii ale copilului evoluează, îi crește forța musculară, dobândește un mai bun control al capului, iar coordonarea mână-ochi și vederea se îmbunătățesc.

Dezvoltarea fizică și motorie a bebelușului la 0-3 luni

Dezvoltarea bebelușului începe încă de la naștere, iar primele 3 luni de viață reprezintă o perioadă de creștere rapidă. Fiecare copil este unic și are ritmul propriu de creștere și dezvoltare.

Cum încurajăm dezvoltarea fizică a bebelușului?

Dezvoltarea fizică a bebelușului este bazată pe combinația dintre greutatea sa de la naștere, moștenirea genetică și anumiți factori extrinseci care o influențează pe parcurs.

Graficele de creștere

O metodă utilizată de medici pentru monitorizarea dezvoltării fizice normale a copilului este reprezentată de utilizarea graficelor de creștere.

Fontanelele

Fontanelele, numite și „zone moi” ale capului, reprezintă niște arii membranoase neosificate unde oasele craniului nu s-au suturat încă.

Erupția dentară

Erupția dentară este văzută ca un moment important în dezvoltarea copilului. Iată care sunt etapele și momentele erupției, precum și particularități.

Dezvoltarea fizica si motorie la copilul de 1 - 3 ani

Copilaria mica este o perioada foarte importanta in dezvoltarea fizica a copilului, o perioada in care au loc schimbari dramatice in aspectul si capacitatile motorii ale copilului. Spre deosebire de bebelusi, copiii intre 1 si 3 ani cresc mult mai le

Perimetrul cranian la bebeluș

Perimetrul cranian (numit și circumferința capului sau circumferința fronto-occipitală) este un parametru utilizat de medici pentru aprecierea stării de sănătate și a dezvoltării normale a copilului.

Aspectul fizic al nou-născutului

Primele 4 săptămâni de viață reprezintă perioada neonatală, momentul de tranziție din uter spre existența independentă. Iată care sunt caracteristicile fizice ale nou-născutului:

Măsurători pentru evaluarea dezvoltării normale a bebelușului

Măsurarea anumitor parametri permite monitorizarea gradului de dezvoltare și creștere, precum și depistarea anumitor afecțiuni.

Înălțimea normală a bebelușului în funcție de vârstă și sex

Înălțimea, ca și greutatea, sunt valori ce pot indica starea de sănătate a copilului. Iată cum se monitorizează creșterea copilului în lungime.

Greutatea normală a bebelușului în funcție de vârstă și sex

Greutatea este un indicator al stării generale de sănătate, parametrul cel mai utilizat pentru monitorizarea creșterii și a dezvoltării.

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp